Massage

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar, dessutom är den både rogivande och förebyggande på en och samma gång.

Olika behandlingar i vår praktik i Trollbäcken, Tyresö

Klassisk Massage

Klassisk Massage

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar, dessutom är den både rogivande och förebyggande på en och samma gång. Den vanligaste anledningen för massagebehov är spänningar. Dessa kan uppstå av en mängd olika orsaker och kan leda vidare till andra problem om man inte tar itu med dem.


Några anledningar till spänningar är:


  • Dålig arbetsställning och monotont arbete, kraftiga och/eller långvariga ansträngningar, ”dålig” stress, inaktivitet under längre tid eller känslomässiga orsaker. Spänningar kan leda vidare till besvär och smärtor i rygg, nacke, axlar, armar, ben och händer. Besvärande huvudvärk, stela muskler och leder; dålig andning, spänningar i mellangärdet. Även sömnsvårigheter och avkopplingssvårigheter.


  • Spänningar under längre tid medför bland annat onödigt slitage på kropp och psyke.

Chakraflödesmassage

Chakraflödes massage

Chakraflödesmassage är en mycket speciell och kraftfull form av energimassage som påverkar hela människan, både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Massagen, som utförs med olja, stimulerar och balanserar energiflödena i kroppen. Den löser spänningar, vitaliserar och renar kroppen från slaggprodukter, både fysiska och känslomässiga. Den ger kraft och energi så att du stärks både fysiskt och psykiskt, ger dig handlingskraft, lugn och balans. Den medför ökad kroppsmedvetenhet, djupare självkännedom samt ett bättre immunförsvar.


  • Chakraflödesmassage balanserar hela människan, den skapar ett flöde, vilket startar en process som gör oss medvetna om begränsningar och mönster - hur vi håller oss tillbaka.


  • Chakraflödesmassage rekommenderas vid muskelvärk, stelhet, trötta stumma ben, dålig cirkulation, huvudvärk, fysisk och psykisk trötthet, utbrändhet, stress och orkeslöshet, när du vill utvecklas, må bra och känna dig i balans. Denna massage har även visats sig bra vid sömnsvårighet, astma, förstoppning och mensproblem.


  • Chakraflödesmassagen kommer ursprungligen ur den mångtusenåriga indiska och yogiska kunskapstraditionen.


Fibromassage

Fibromassage

Fibromassage är en mycket mild form av massage, som utvecklats för att kunna hjälpa dig som lever med kroniska muskelsmärtor, den är speciellt anpassad för dig som har fibromyalgi.


  • Fibromassage utförs med lätta strykningar och anpassade massagegrepp. Genom fibromassagen frisätts oxytocin, ett lugn- och ro hormon, som i sin tur påverkar det allmänna välbefinnandet. Målet med behandlingen är att skapa en djup avslappning som hjälper din kropp att återhämta sig.


  • För att förstärka effekten av behandlingen används värme och särskilt utvalda vegetabiliska oljor och gel.


  • Fibromassage är även utmärkt för dig som lider av utbrändhet, stressyndrom, sömnproblem, smärtkänslighet eller om du bara vill ha en extra mjuk massage.

Copyright © Källan till Harmoni yoga & massage i Trollbäcken Tyresö : Ingår i BAT Konsult AB org. 556546-4087