Företagsyoga

Yoga på jobbet är en investering för friskare medarbetare

Yoga på jobbet

Yogakurser

Jag erbjuder yogakurser för företag, i anslutning till eller under arbetstid, på plats i era lokaler eller hos mig.


  • Yoga passar också bra på konferenser.


  • MediYoga är bra som friskvård, eftersom den arbetar på hela människan med goda resultat, även på kort sikt. MediYoga passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar.


  • MediYoga används terapeutiskt på flera områden, mot en mängd olika besvär och sjukdomstillstånd som högt blodtryck, stress, ryggproblem, migrän, utmattningssymptom, fibromyalgi, ätstörningar, beroenden och kognitiva problem.

Vad är MediYoga®

MediYoga är en modern, svenskutvecklad yogaform. Den kommer ur och har sina rötter i kundaliniyogan men det är inte exakt samma sak, det är två separata system.

 

Vi representerar idag en egen självständig gren på yogaträdet.

 

MediYoga har bl.a. tagit bort, modifierat och lugnat ner olika moment i kundaliniyogan för att övningarna ska kunna fungera för människor med olika begränsningar.

 

MediYoga utgår från kundaliniyogans grundsyn på människan som energivarelse och har lånat in ett mindre antal pass och meditationer ur denna mäktiga tradition, som enligt sin egen internationella lärarmanual inte är en terapeutisk yogaform för våra moderna sjukdomar (Aquarian Teacher, sid 285-286).

 

MediYoga har sedan 1995 utvecklat ett stort antal egna pass specifikt för den moderna människans behov och vi verkar för att våra träningsprogram ska utvärderas vetenskapligt.

Många företag väljer att satsa på förebyggande hälsovård för sin personal.


I gengäld får företaget friskare och effektivare personal, samtidigt som både företaget och samhället sparar pengar, då antalet sjukskrivningsdagar minskar. 

Sjukskrivningar kostar företagen stora pengar! 

                                                               

MediYoga, en evidensbaserad yogaform


-utmärkt som förebyggande hälsovård samt rehabiliterande efter sjukskrivning, vid ex stressrelaterade problem, som utbrändhet, utmattningssyndrom, depression m.m.


Yogan påverkar till exempel, andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtelsystem, lymfsystem, nervsystem och hjärnan. MediYoga balanserar, stärker och vitaliserar hela din kropp, på alla plan, både fysiskt, mental och emotionellt. MediYogan är den mest utforskade och den enda yogaformen som finns i den svenska sjukvården!

Kanske vill ni starta arbetsdagen med ett skönt yogapass, eller lunch-Yoga-pass..?

Med pass som innehåller mjuka övningar i ett lugnt tempo, det långa djupa andetaget, djupavslappning och en kort meditation, sänker du stressnivån, blodtrycket balanseras, muskler töjs och stretchas på ett mjukt sätt.                                                                             

Du kan känna hur andningen påverkas av dina känslor och hur DU med hjälp av andningen kan påverka dina känslor!                                             


Yoga är stresshantering, kroppskännedom, medvetenhet och personlig utveckling!!


MediYoga är en modern, svenskutvecklad yogaform. Den kommer ur och har sina rötter i kundaliniyogan men representerar idag en egen självständig gren på yogaträdet. MediYoga har bl.a. tagit bort, modifierat och lugnat ner olika moment i kundaliniyogan för att övningarna även ska kunna fungera för människor med olika begränsningar. MediYoga utgår från kundaliniyogans grundsyn på människan som energivarelse och har lånat in ett mindre antal pass och meditationer ur denna mäktiga tradition.

MediYoga har sedan 1995 utvecklat ett stort antal egna pass specifikt för den moderna människans behov och vi verkar för att våra träningsprogram ska utvärderas vetenskapligt. Grundaren av MediYoga, Göran Boll, har sedan 1998 initierat och deltagit i studier, projekt och forskningsprogram som påvisat MediYogans positiva effekter.


Jag kommer gärna ut till ert företag för en närmare presentation och genomgång av upplägg och förutsättningar.


Copyright © Källan till Harmoni yoga & massage i Trollbäcken Tyresö : Ingår i BAT Konsult AB org. 556546-4087