Yoga

Avslappnande, rofylld, stressreducerande, stärkande och energipåfyllande

Terminskurser i MediYoga i

Tyresö-Trollbäcken

MediYoga  vår och höstterminer

 

Denna yoga-form passar alla oavsett ålder och begränsningar. Inga förkunskaper behövs, passar dig som är nybörjare såväl som van yoga-utövare. Alla övningar utförs alltid efter din egen förmåga och kapacitet.

Se aktuella kurser under "AKTUELLT" samt under "PRISER"

Yogakvällar i

Tyresö-Trollbäcken

Yogakvällar i balans, flöde, harmoni

 

Ta en paus, ge dig själv en stund av egen tid...kanske ta med en nära anhörig, bästa kompisen, en kollega...Under kvällen gör vi två sköna yogapass med det långa djupa andetaget, övningar, djupavslappning/vila och meditation, mellan passen tar vi en paus med yogite och frukt.

Aktuella dagar kommer presenteras under "AKTUELLT"


Tänk på att....

Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av MediYoga.

Yoga på företaget

Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings– och koncentrationstekniker.

Minska stress och andra sjukdomssymtom.


Mer info HÄR


Offert- och boknings- förfrågningar kan göras på vår kontaktsida.

Yogaterapi

Här berättar du om dina specifika besvär och problem, vi går tillsammans igenom din hälsostatus, därefter tar vi fram en yogisk sammanfattning. Du får med dig ett kort yogapass alt. ett par yogaövningar, individuellt anpassat för dina behov som vi tillsammans går igenom och du sen får med dig i ett häfte.

Terapisession går att boka på "Boka Direkt" HÄR

Privatlektion

Passar dig som ej har möjlighet att binda dig för samma tid varje vecka eller ej vill gå i grupp.

Jag leder dig genom ett Medicinskt yogapass som innefattar enkla övningar, olika andningstekniker, avslappning och meditation. Häfte på pass med meditation ingår. Kontakta oss för bokning och mer info HÄR

Vad är MediYoga

MediYoga är en modern, svenskutvecklad yogaform. Den kommer ur och har sina rötter i kundaliniyogan men det är inte exakt samma sak, det är två separata system.

 

Vi representerar idag en egen självständig gren på yogaträdet.

 

MediYoga har bl.a. tagit bort, modifierat och lugnat ner olika moment i kundaliniyogan för att övningarna ska kunna fungera för människor med olika begränsningar.

 

MediYoga utgår från kundaliniyogans grundsyn på människan som energivarelse och har lånat in ett mindre antal pass och meditationer ur denna mäktiga tradition, som enligt sin egen internationella lärarmanual inte är en terapeutisk yogaform för våra moderna sjukdomar (Aquarian Teacher, sid 285-286).

 

MediYoga har sedan 1995 utvecklat ett stort antal egna pass specifikt för den moderna människans behov och vi verkar för att våra träningsprogram ska utvärderas vetenskapligt.

  • Många av de fysiologiska funktionerna är helt grundläggande för allt mänskligt liv. Hjärtat, kroppens temperaturreglerande förmåga, de endokrina körtlarna osv. En funktion tycks dock, mer än alla andra, vara intimt förknippad med livet självt—och det är andningen. . .


  • Nyckelorden: läkekonst, forskning, botemedel, medvetenhet och balans sammanfattar på ett tydligt sätt vad MediYoga- en medicinsk yoga i grunden handlar om och syftar till.

 

  • MediYoga, så som den har formats och utvecklats på MediYoga Institutet (f.d. IMY) i Stockholm är en terapeutisk yogaform som utgår från den klassiska Kundaliniyogan, en mycket gammal, ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet, med rötter i den Tantriska traditionen, en av de äldsta formerna av yoga människan känner till.

 

  • MediYogan är utvecklad under kliniskt/terapeutiskt arbete med människor på IMY och via kursverksamet med tiotusentals deltagare på flera hundra svenska arbetsplatser sedan början av 1996


  • Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av MediYoga.

Copyright © Källan till Harmoni yoga & massage i Trollbäcken Tyresö : Ingår i BAT Konsult AB org. 556546-4087